Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ενίσχυση της εμπειρία χρήσης. Αν δεν συμφωνείτε μπορείτε να εξαιρεθείτε.

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60% σε βιομηχανία και αυτοματοποίηση λειτουργίας

Η κατάσταση

Η εξοικείωση χρήσης με ένα σύστημα που λειτουργεί χρόνια δίνει στον χρήστη την αίσθηση του μονόδρομου. Παράλληλα η καθημερινή συντήρηση του, οι συχνές βλάβες που σε πολλές περιπτώσεις διακόπτουν την παραγωγική διαδικασία είναι μία καθημερινότητα που έχει ενσωματωθεί στο κόστος λειτουργίας.

Σε αυτή την καθημερινότητα του “αφού λειτουργεί δεν το πειράζεις” προκύπτει ένα άλλο σημαντικό θέμα η ενέργεια. Υπερδιαστασιολογημένα μηχανήματα καλούνται να λειτουργούν 24 ώρες την μέρα καταβροχθίζοντας τεράστια ποσά ενέργειας τα οποία δαπανούνται και αθροίζονται στα λειτουργικά κόστη.

1
αντλητικά
1 h/day
συνεχόμενη λειτουργία
1 kW
αθροισμα ισχύος
1 m3
διαροές τον μήνα

Η λύση της StouraitisPumps

Η αποφασιστικότητα της διοίκησης της βιομηχανίας να βάλει τάξη στο κεντρικό αντλιοστάσιο της και η εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες της εταιρείας μας φτάσαν την διευθέτηση των εγκαταστάσεων ένα βήμα πιο πέρα.

Σε συνεργασία με την Grundfos το προσωπικό της StouraitisPumps κατόρθωσε να καταγράψει με ακρίβεια την λειτουργία σε ένα λεπτομερές Pump Audit για κάθε αντλία της εγκατάστασης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μεγάλο ποσοστό οι αντλίες απεδιδαν περίπου το 30% της καταναλισκόμενης ισχύς ενώ άλλες λειτουργούσαν εκτός του ευρους της χαρακτιριστικής καμπύλης. Σημαντικό επίσης ηταν οτι τα κοινά χαρακτηριστικά σε απαιτούμενο μανομετρικό γεγονός που ομαδοποιούσε τα αντλητικά. 

Η λύση παρουσιάστηκε και περιείχε δύο ομάδες γραμμών με κοινά χαρακτηριστικά που θα τροφοδοτούταν με ενα κεντρικό συγκρότημα για κάθε ομάδα με κεντρικό έλεγχο και αντλίες υψηλής απόδοσης.

"Η λύση είναι εκεί, ξέρουμε το πώς.. και ειναι πολυ ευκολο να γινει. Ας ξεκινήσουμε"

Με σωστό προγραμματισμό των εργασιών και καταγραφή κάθε λεπτομέριας η τεχνική ομάδα μας κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία αποξήλωσης όλου του παλιου εξοπλισμού και την εγκατάσταση του νέου σε διάρκεια 15 ημερών.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, σε συνεργασια με την διοικηση της βιομηχανίας, αποδείξαμε την ευελιξία του συνεργείου μας που σε συνδιασμό με την εφευρετικότητα στον σχεδιασμό και την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε σε πολύ κρισιμα τεχνικά προβλήματα δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις.

Τελος το σύστημα ολοκληρώθηκε με την προσθήκη ενός συστηματος αυτοματισμού που έδωσε την δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρησης της διαδικασίας. Οι νέεοι αισθητήρες της σειράς Direct Sensor της Grundfos έδιναν δεδομένα για μεγέθη όπως θερμοκρασία, πίεση και ροή για τα κρίσιμα σημεία της εγκατάστασης και η λειτουργία προσαρμόζεται στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εγκατάστασης. 

Το αποτέλεσμα

Το αντλιοστάσιο προσφέρει απρόσκοπτα ψυχρό νερό στις διεργασίες του εργοστασίου σε 24ωρη βάση και το προγραμμα των συντηρητών έχει απαλαχθεί από την επισκευή των αντλιών. 

Η εξοικονόμηση ενέργειας στα πρώτα 3 χρόνια λειτουργίας είχε ήδη αποσβέσει την δαπάνη ανακατασκευής ενώ οι βλάβες έχουν εκμηδενιστεί με την αρχική πρόβλεψη του ENERGY CHECK να αποδειχθεί ακριβέστατη.